alapitvany 1200

Határtalanul (7.a-7.d) 2019.09.16-20.

1. nap: A hajnali indulást meglepően jól tűrte a csapat, nagy volt a várakozás és az izgalom. Szinte észre sem vettük, hogy a határon átlépve egy órát veszítettünk, így érkeztünk Nagyváradra. A székesegyház előtt találkoztunk idegenvezetőnkkel, aki egy interaktív városnézéssel indította az öt napos programot. Buszra szállva Körösfőig csodálhattuk Kalotaszeget, a tájat, majd magát a kazettás mennyezetű kis templomot. A nap végén finom vacsora és kellemes szállás várt bennünket a kolozsvári Diakónián.

2. nap: A délelőttöt Kolozsvárott töltöttük. Az Apáczai Líceumban kezdtük a napot, majd helyi diákok vezetésével csoportokban jártuk be a várost. Ezt követően Tordán először a sóbányát néztük meg, ami elvarázsolta többséget, majd a késői ebéd után a hasadéknak integetve Szovátára igyekeztünk, a tóhoz és újra a sóhoz. A Medve-tó és környéke lenyűgözte a társaságot. Már csak a szálláshelyre kellett eljutni, Csíkba, Karcfalvára. Megérte sietni, a szimpatikus házigazdák „terülj-terülj asztalkám”-mal fogadtak bennünket.

3. nap: Fontos is volt a bőséges reggeli, hiszen ez volt a legkeményebb napunk. Megmásztuk a Kis-Cohárd meredek oldalát, persze előtte volt egy kis Gyilkos-tó, utána pedig a Békás-szoros. A tó, a számtalan érdekes növény, a fantasztikus hegyek és a szurdokvölgy önmagában mind-mind külön csoda, de így együtt tömény élményt nyújtottak. Na meg a finom kis kolbászka, a „mics”. Mindezek persze eltörpülnek amellett, hogy a Kis-Cohárdra mindenki felért, egymást segítve, biztatva. Karcfalván újra szép volt az este.

4. nap: A Hargita környéke kemény vidék, reggel -1 fok körül volt a hőmérséklet, amikor megérkeztünk Csíkszeredán át Csíksomlyóra a Kegytemplomhoz, de mire Farkaslakára értünk már jó időnk volt. Tamási Áron cserefái után jött Segesvár, felejthetetlen pillanatokkal. Feredőgyógy lett volna még a cél, de kihagytuk, mivel az utolsó pillanatokban Szászvárosra módosult a szálláshely. Így viszont a nap végén meglátogattuk Gyulafehérvárt, ámulva az emlékein.

5. nap: A szászvárosi szállodától búcsúzva következett Vajdahunyad vára, majd a hosszú dél-erdélyi utazás végén Arad a maga hőseivel. Utolsó ebédünket még együtt fogyasztottuk Bethlendi Andrással, a rendkívül tájékozott és intelligens idegenvezetőnkkel, majd hazafelé vettük az irányt. Ügyes sofőreinknek hála időben és épségben értünk haz, a tervezett időpontban.

Közzétételi lista

Különös közzétételi lista

ITT  olvasható
 
COVID 19 adatok:
Fertőzöttek száma:
Dolgozók száma: 0
Gyerekek száma: 0

Dokumentumok

Itt letöltheti, vagy online olvashatja dokumentumainkat, .pdf kiterjesztésben. Kérjük, kattintson a megfelelő címre.

Elérhetőség

Cím: 9700 Szombathely, Benczúr Gyula utca 10.

Titkárság: +3620 4272526

Igazgatóhelyettesi iroda: +3620 4271054

Fax: +3694 505-670

email: kamon kukac gothardiskola.hu

 

Korszerű Iskoláért Alapítvány

 Számlaszámunk: 11747006-20118147
Adószámunk: 19246640 - 1 - 18
A Korszerű Iskoláért Alapítvány éves szinten milliós nagyságrendben járul hozzá az iskolai infrastruktúra fejlesztéséhez.
Ezúton is szeretnénk megköszönni támogatóinknak, hogy az elmúlt tanévben iskolánk alapítványának ajánlották fel személyi jövedelemadójuk egy százalékát!
 
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „A Korszerű Iskoláért Alapítvány éves szinten milliós nagyságrendben járul hozzá az iskolai infrastruktúra fejlesztéséhez. Adószámunk: 19246640-1- 19246640-1-18 18 1 1% % Számlaszámunk: 11747006-20118147 KÃSZÖNJÜK!”
 
 

tanulmanyi

sport

ETKEZES 4

etlap 3

kreta 2

classroom 2

TANEV RENDJE 2

dokumentumok 2