konyvtar logofb logo    foto logo 50youtube logo  kreta logo 

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt 2001-ben indította elBázisiskola Programját 20 általános iskola részvételével. Az azóta eltelt időben az iskolák száma megsokszorozódott. Mára több mint 150 általános- és középiskola tagja országszerte e programnak, melynek lényege, hogy az iskolai nevelésben kiemelt szerephez jussanak a Vöröskereszt tevékenységével rokon ismeretek. Ez azt jelenti, hogy a programban résztvevő iskolák tanulói például szabadidejükben elsősegélynyújtást tanulnak, a 18 év felettiek rendszeres véradók, illetve azt, hogy az iskola szellemiségéből adódóan természetessé válnak számukra olyan korszerű, életmódbeli magatartásformák, amelyek nem csak egészségük megőrzésében, hanem felelősségteljes közösségi szerepvállalásukban is kulcsfontosságúak.

A bázisiskola elnevezés arra is utal, hogy ezen iskolák a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tagjainak és önkénteseinek fontos bázisai, és ezért a szervezet nagy becsben tartja mindnyájukat.

Intézményünk 2016. évben célul tűzte ki, hogy csatlakozik a fenti mozgalomhoz.

 

Ennek keretén belül folyamatosan zajlik a tagtoborzás. A Véradók napján 7. osztályosaink látogatást tettek a Vérellátóban, majd a szülőket aktivizálva véradást is szerveztünk. Adományt gyűjtöttünk a rászoruló családok gyermekei részére Karácsonykor, ahol a Mikulásgyáron keresztül juttattuk el ajándékainkat. A közeljövőben indul elsősegélynyújtó szakkörünk, a csecsemőgondozási szakkörön pedig már november óta a márciusi versenyre készülnek diákjaink. 7-8. osztályban lehetőség lesz a közúti elsősegélynyújtó tanfolyam helyben történő elvégzésére majd a vizsga letételére. Egészségfejlesztő foglalkozásokat külső előadók bevonásával színesítjük. Középiskolai tanulmányaikhoz szükséges önkéntes munka egyik lehetséges színtere lehet a Magyar Vöröskereszt.

A bázisiskolához való csatlakozás egyik feltétele, hogy tanulói létszámunk 20%-át meghaladó önkéntessel rendelkezzünk. Szívesen fogadjuk pedagógusaink és a szülők támogatását is tagsági belépésükkel, a programokon való részvételükkel, hogy méltán nyerjük el és büszkén viselhessük majd a kitüntető táblát iskolánk kapuja felett.

Tagsági díj: 300 Ft/diák/év

                    600 Ft/felnőtt/év

Alapszervezeti összekötő: Halászné Vidéky Veronika iskolavédőnő

Elérhetősége: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

                      +36/304050297

Elérhetőség

Cím: 9700 Szombathely, Benczúr Gyula utca 10.

Titkárság: +3620 4272526

Igazgatóhelyettesi iroda: +3620 4271054

Fax: +3694 505-670

email: kamon kukac gothardiskola.hu
gj logo

 

Közzétételi lista

Különös közzétételi lista

Itt  olvasható

Dokumentumok

Itt letöltheti, vagy online olvashatja dokumentumainkat, .pdf kiterjesztésben. Kérjük, kattintson a megfelelő címre.

UNESCO Társult Iskola

2013 óta az UNESCO Társult Iskolák hálózat tagkai lettünk. 

Az eddigi projektjeink, eredményeink ITT találhatók.
 

unesco logo