konyvtar logofb logo    foto logo 50youtube logo  kreta logo 

Az UNESCO Associated Schools Project Network ("társult iskolák projekthálózat") programját 1953-ban hozták létre azzal a céllal, hogy hatékonyabbá tegyék az ifjúság UNESCO-s célkitűzések szellemében történő nevelését. Napjainkra 179 ország mintegy 8500 oktatási intézménye csatlakozott a nemzetközi hálózathoz. A hálózat feladata: elősegíteni a kultúrák közötti párbeszédet az oktatás, a tudomány, a kultúra és a kommunikáció segítésével.

A Gothard Jenő Általános Iskola 2013-ban csatlakozott az UNESCO Társult Iskolák hálózatához. A megtisztelő cím elnyerése feladatokkal, vállalásokkal is jár, ezért minden tanévben projekthetet szervezünk, hogy diákjaink is minél inkább magukénak érezzék a programot és megismerjék az UNESCO tevékenységét és céljait.

A 2015/2016. tanévben április 18 és 22 között szervezzük meg projekthetünket.

A hét során változatos, több műveltségterületet érintő témát dolgozunk fel.

A hét programjai:

1. nap: „Szombathely régen és ma”

Szeretnénk ha tanulóink még jobban megismernék városukat,  szűkebb környezetük múltját. Az iskola folyosóin kiállítást készítünk Szombathely régi és új „arcáról”. A gyerekeket és a szülőket is bevonva, régi képeket, képeslapokat gyűjtünk, mellette pedig városunk mai képét mutatjuk be.

Foglalkozás keretében, szakértő előadó (Spiegler Tibor) bevonásával ismertetjük meg tanulóinkkal a régi Szombathely életét, nevezetességeit, történelmét a kiállítás anyagához kapcsolódva.

Múltunk megismerése és hagyományaink tisztelete mellett fontosnak tartjuk a jövőbe tekintést is. Ezért tanulóink körében rajzversenyt hirdetünk, melynek címe: „ Hogy képzeled el Szombathely városát 2216-ban? ”. Az elkészült alkotások kiállításra kerülnek.  

Spiegler Tibor előadása Szombathely történetéről
Szombathely régen és ma kiállítás

Elérhetőség

Cím: 9700 Szombathely, Benczúr Gyula utca 10.

Titkárság: +3620 4272526

Igazgatóhelyettesi iroda: +3620 4271054

Fax: +3694 505-670

email: kamon kukac gothardiskola.hu
gj logo

 

Közzétételi lista

Különös közzétételi lista

Itt  olvasható

Dokumentumok

Itt letöltheti, vagy online olvashatja dokumentumainkat, .pdf kiterjesztésben. Kérjük, kattintson a megfelelő címre.

UNESCO Társult Iskola

2013 óta az UNESCO Társult Iskolák hálózat tagkai lettünk. 

Az eddigi projektjeink, eredményeink ITT találhatók.
 

unesco logo