EFOP 325 Gothard Tudósklub fizika

A Gothard Tudósklub rendezvényeinek célja: a pályaorientáció megerősítése a természettudományok oktatásában.

Az előadások kiemelt célja volt a diákokérdeklődésének felkeltése a természettudományos, a műszaki képzési területek iránt. A program révén voltak látványos kísérleti bemutatók, és előadások, amelyekbe az érdeklődő tanulókat vonták be.

A cél, hogy minél szélesebb tanulói kört érjünk el.

A fizikai kísérletek mindig is fontos szerepet játszottak a gyerekek motiválhatóságában. Ehhez tökéletes előadó Molnár László, az ELTE Savaria Egyetemi Központ Fizika Tanszékének tanára.
Sok érdekes, látványos kísérletet láthattak a nyolcadikosok, amihez az iskolában nekünk nincs meg az eszköztárunk. Molnár tanár úr egyszerűen, nagyon érthetően elmagyarázta a gyerekeknek a legnehezebb kísérleteket is. Akit eddig még nem hozott lázba a fizika világa a robbantások, lövöldözés, fényeffektek, és számos kísérlet sora után, biztos vagyok benne, hogy felkeltette az érdeklődését.
Felsorolni is nehéz mi mindent láthattunk, de mind közül a legérdekesebbek közé tartoztak azok a kísérletek, amikor a tanár úr a lelkes közönséget vette célba, pl. a hosszú hajú lányok hajának feltöltésével.

Az előadások elérték a céljukat, a gyerekek végig nagyon figyelemmel kísérték az órát, sikerült a tárgyat még
közelebb hozni hozzájuk.

Az előadásokon készült fotóalbum ITT elérhető.