konyvtar logofb logo    foto logo 50youtube logo  kreta logo 
Idén 17. alkalommal rendeztük meg a Pro Vértes Alapítvány által kiírt Madarak és fák napi országos verseny területi fordulóját. A helyszín ezúttal is , az előző évekhez hasonlóan, a Szombathelyi Erdészeti Zrt.  színvonalas , jól felszerelt nagyterme volt. Az idei versenyre négy általános iskola hat csapattal jelentkezett.
A csapatok megérkezése után a rendezvény megnyitójára került sor, ahol a Gothard Jenő általános iskola tanulói ,Szecsődi Noémi és Takács Kira, természetről íródott versekkel hangolták a versenyre a tanulókat. Az erdészet részéről házigazdánk Varga László ill. a Chernel István Madártani és Természetvédelmi Egyesület elnöke dr. Gyurácz József méltatta a jeles napot.
Ezután a feladatlap részeként madárhangok felismerésével kellett megbirkózni a tanulóknak. Az elérhető maximum 113 pontos feladatlap kitöltésére másfél óra állt a versenyzők részére. Ezután egy kis szünet következett, ahol a diákokat szendviccsel és üdítővel vendégeltük meg. Ezután, mintegy második fordulóként, madárfajok felismerése következett, valamint a fákról és a gyakorlati madárvédelemről elsajátított tudásukat bizonyíthatták a versenyzők. A Verseny zárásaként következett az eredményirdetés, amit már mindenki izgatottan várt. A versenyről senki sem ment haza üres kézzel, köszönhetően a Pro Vértes Alapítvány és a Szombathelyi Erdészeti Zrt. által felajánlott értékes díjak jóvoltából.
A Verseny győztese, és ezzel megyénk képviselője az országos döntőn a Paragvári Úti általános iskola csapata lett, Novák Henriett Örkényi Boglárka Tóth Csanád, felkészítőjük Baltavári Andrea, akiknek gratulálunk és további jó felkészülést kívánunk.
Második helyen végzett a paragvári ált. isk. második csapata, Végh Kamilla Luca Schütz Brúnó Péter Tullner Flóra.
A dobogó harmadik helyére pedig a táplánszentkereszti Apáczai Csere János ált isk tanulói léphettek, Bognár Bence, Langbein Szabolcs, Jobbágy Gábor.
Madarak és fák napja
Oszd meg a cikket:
FaceBook  Twitter  

Elérhetőség

Cím: 9700 Szombathely, Benczúr Gyula utca 10.

Titkárság: +3620 4272526

Igazgatóhelyettesi iroda: +3620 4271054

Fax: +3694 505-670

email: kamon kukac gothardiskola.hu
gj logo

 

Közzétételi lista

Különös közzétételi lista

Itt  olvasható

Dokumentumok

Itt letöltheti, vagy online olvashatja dokumentumainkat, .pdf kiterjesztésben. Kérjük, kattintson a megfelelő címre.

UNESCO Társult Iskola

2013 óta az UNESCO Társult Iskolák hálózat tagkai lettünk. 

Az eddigi projektjeink, eredményeink ITT találhatók.
 

unesco logo