konyvtar logofb logo    foto logo 50youtube logo  kreta logo 
„Megsebzett bolygó” - komplex megyei természettudományi vetélkedő
Az idén 19. alkalommal megrendezésre kerülő „Megsebzett bolygó” elnevezésű komplex megyei természettudományi vetélkedő mottója: „A tanösvények indirekt nevelést valósítanak meg, ez pedig összhangban áll a fenntarthatóság pedagógiai céljaival!”
A vetélkedő célja a versenyzők megismertetése a hazai és ezen belül a helyi természeti értékekkel, valamint a diákok környezettudatos magatartásra és a természet szeretetére, tiszteletére nevelése. A vetélkedő résztvevői a vas megyei általános iskolák (elsősorban) 6. és 7. osztályos tanulói, akik négy fős csapatokban versenyeztek. A verseny az iskolánkban megrendezésre kerülő UNESCO programsorozat egyik eleme volt.
 
A vetélkedő feladatainak témái: A Vas megyében található tanösvények. Ezek jellegzetes tájképi, földrajzi, ökológiai, botanikai és zoológiai értékei. Vas megye egyéb védett természeti területei, ezek természeti értékei. Az év élőlényei 2014-2018 közötti időszakban. Jeles napok a természet- és környezetvédelemben. A Kámoni Arborétum (internet) Nevezésként (1. forduló) egy létező tanösvény tablón (vagy más technikával) történő bemutatását, vagy egy fiktív, (esetleg arra alkalmas terület) tanösvény megtervezését várjuk a csapatoktól. A verseny elméleti és gyakorlati feladatokból áll, amelyek célja az érdeklődés felkeltése mellett az élményszerű, személyes tapasztalatokon alapuló ismeretszerzés.
Ezt a célt szolgálja a lebonyolításra választott helyszín is.
A vetélkedő első felében kvíz és teszt jellegű, írásos és szóbeli feladatokat kell megoldani a versenyző csapatok tagjainak, míg a második részében a csapatok akadályverseny jelleggel keresnek fel 11 állomáshelyet, ahol a versenykiírásban szereplő témák valamelyikéhez kapcsolódó gyakorlati jellegű, vagy elméleti feladatok várták a gyerekeket. Helyszín:
A verseny a Kámoni Arborétumban kerül megrendezésre.
A versen döntőjének időpontja: 2018. május 18.
Felelős szervező: Varga Tamás 

Elérhetőség

Cím: 9700 Szombathely, Benczúr Gyula utca 10.

Titkárság: +3620 4272526

Igazgatóhelyettesi iroda: +3620 4271054

Fax: +3694 505-670

email: kamon kukac gothardiskola.hu
gj logo

 

Közzétételi lista

Különös közzétételi lista

Itt  olvasható

Dokumentumok

Itt letöltheti, vagy online olvashatja dokumentumainkat, .pdf kiterjesztésben. Kérjük, kattintson a megfelelő címre.

UNESCO Társult Iskola

2013 óta az UNESCO Társult Iskolák hálózat tagkai lettünk. 

Az eddigi projektjeink, eredményeink ITT találhatók.
 

unesco logo