konyvtar logofb logo    foto logo 50youtube logo  kreta logo

Selejtezők: Április 3-án rendezték a II. korcsoportos városi selejtezőt, ahol a Dési iskola távolmaradása miatt „csak” 3 meccsett kellett játszani fiainknak. Az első összecsapáson a Bolyaival néztünk farkasszemet, egy gyorsan szerzett gól után ellenfelünk még egyenlített, de két újabb gólunkra már nem volt válasz. Következő mérkőzésünkön a Paragvárit vertük magabiztosan, majd a biztos továbbjutás tudatában léptünk gyepre a szintén továbbjutó Oladi ellen, ahol remek játékkal nyertünk fölényesen, és jutottunk a városi döntőbe, méghozzá csoportelsőként.
Eredmények:
Gothard – Bolyai 3-1 Gólszerzők: Söptei Bálint (2), (öngól)
Paragvári – Gothard 0-3 Gólszerzők: Halmosi Roland, Somfalvi Barna, Bosnyák Bence
Gothard – Oladi 4-0 Gólszerzők: Söptei Bálint, Iváncsics Bence, Bosnyák Bence, Bosnyák Botond

Április 5-én rendezték a III. korcsoportos városi selejtezőt, melyen sorrendben a Derkovits, a Paragvári és a Reguly iskolákkal játszottunk. Közepesen, de egyenletesen esett végig az eső mindhárom mérkőzésünk alatt, ami a Derkó elleni mérkőzésen nem látszott, nagy arányú győzelemmel kezdtük a csoportot. A folytatásban a Paragvári következett, ahol ellenfelünk jól használta ki a helyzeteit és két gólos vereséget mért ránk, megnehezítve ezzel a továbbjutásunkat. A Reguly ellen kellett tehát a győzelem, ami egy gyorsan bekapott gól után sikerült is, három góllal válaszoltunk az egy találatukra, a több kihagyott helyzetnek azonban lett hátránya. A Derkovits iskolát leszámítva körbevertük egymást a másik két csapattal, így a Derkó eredményeit kivéve a 2. helyen csúsztunk tovább, egy góllal lemaradva az első helyről.
Eredmények:
Derkovits – Gothard 1-6 Gólszerzők: Somfalvi Bence (3), Radványi Gergő (2), (öngól)
Gothard – Paragvári 0-2
Gothard – Reguly 3-1 Gólszerzők: Somfalvi Bence, Radványi Gergő, Hende Barnabás

Döntők:
Mindkét korcsoport városi döntőjét április 11-én rendezték, időjárás tekintetében ezen a napon is az eső játszotta a főszerepet. Előbb a nagyobbak, tehát a III. korcsoport lépett műfűre a Kenderesi sporttelepen. Az elődöntőben a Váci iskolával mértük össze tudásunkat, ahol egy gyors bekapott gólra 3-mal tudtunk reagálni, és még az első félidőben helyzeteink maradtak ki. Jó játékkal egy félidőre voltunk a továbbjutástól, azonban a második játékrész elején kihagyott helyzetek után az ellenfél nem adott több sanszot, egy nem várt sérülés és kisebb hibák után megfordították a meccset, így nem sikerült a megyei döntőn való részvételt kiharcolni, a Zrínyivel játszhattunk a bronzéremért. Ezen a meccsen sikerült mögöttünk hagyni a vereséget és koncentrálva, jó játékkal 4 góllal szereztük meg a dobogó alsó fokát.
Eredmények:
Elődöntő: Gothard – Váci 3-4 Gólszerzők: Somfalvi Bence (2), Radványi Gergő
3. helyért: Zrínyi – Gothard 0-4 Gólszerzők: Radványi Gergő (2), Somfalvi Bence, Söptei Bálint A bronzérmes csapat tagjai: Radványi Gergő, Somfalvi Bence, Várnai Vince 6.a, Hende Máté 6.d, Pfender Gergő, Söptei Bálint 5.a, Őri Bálint 5.c, László Dávid 4.c (A képről hiányoznak: Hende Barnabás 6.c és Varga Mátyás 5.b) A nagyobbak meccsei után a II. korcsoport is sorra került. Az elődöntőben imponáló játékkal vertük meg (aznap már másodszor) a Zrínyit, ahol Szakály Zétény a nap gólját is megszerezte egy félpályás találattal. A magabiztos játék után biztos volt tehát a továbbjutás, de a Gothardos fiúk nem arról híresek, hogy megelégednének ennyivel, így természetesen az aranyérem volt a cél. A döntőben a Neumann iskolával csaptunk össze, akik ellen csapatunk végig koncentrálva játszott, a szoros első félidő után a második játékrészben már könnyed játékkal nyertük a városi döntőt. Végignézve az 5 városi meccsen mindösszesen 1 gólt kapott a csapat, ami megsüvegelendő, és reméljük sikerül átmenteni ezt a játékot az április 30-án (kedden, 9.30-tól) rendezendő megyei döntőre, melynek helyszíne szintén a Kenderesi sporttelep lesz.
Eredmények:
Elődöntő: Gothard – Zrínyi 7-0 Gólszerzők: Söptei Bálint (2), Somfalvi Barna (2), Németh Nándor, Bosnyák Botond, Szakály Zétény
3. helyért: Gothard – Neumann 3-0 Gólszerzők: Németh Nándor, Söptei Bálint, Bosnyák Bence
A aranyérmes csapat tagjai: Bosnyák Bence, Bosnyák Botond, Somfalvi Barna 3.a, Szakály Zétény 3.b, Iváncsics Bence, Őri Krisztofer 4.b, Halmosi Roland, Németh Nándor, Söptei Bálint 5.a, Horváth Áron 5.b (A selejtezőben a csapat tagja volt még: Turczi Dániel 4.c)
Szép volt fiúk! Hajrá Gothard!

Elérhetőség

Cím: 9700 Szombathely, Benczúr Gyula utca 10.

Titkárság: +3620 4272526

Igazgatóhelyettesi iroda: +3620 4271054

Fax: +3694 505-670

email: kamon kukac gothardiskola.hu
gj logo

 

Közzétételi lista

Különös közzétételi lista

Itt olvasható

Dokumentumok

Itt letöltheti, vagy online olvashatja dokumentumainkat, .pdf kiterjesztésben. Kérjük, kattintson a megfelelő címre.

UNESCO Társult Iskola

2013 óta az UNESCO Társult Iskolák hálózat tagkai lettünk. 

Az eddigi projektjeink, eredményeink ITT találhatók.
 

unesco logo