konyvtar logofb logo    foto logo 50youtube logo  kreta logo 

Mit is mondhatnék egy szóval erről az utazásról? Felejthetetlen…

Április 25- én szombaton az esti órákban indultunk útnak. Másnap megálltunk Brüsszelben egy városnézésre. Láttuk a belga királyi palotát, körbesétáltuk a városközpontot, fotóztunk a Manneken Pis-nél és az Atomium-nál. Természetesen a gofrizás sem maradt ki. A nap végén egy dunkerque-i tranzithotelben pihentük ki a nap fáradalmait.

Másnap a Csalagúton át érkeztünk Angliába. Ragyogó napsütés fogadott minket. Londonba érkezve első utunk Greenwich-be vezetett, a világ időszámításának központjába, ahol megcsodáltuk a híres csillagvizsgálót, selfiztünk a kezdő hosszúsági körnél és gyönyörködtünk az elénk táruló panorámában. Ezután a City felé vettük az irányt, áthaladtunk a Temze fölött a Tower Bridge-n és meg sem álltunk a Tower of London-ig, ahol megtekintettük többek között a brit koronaékszereket, majd sétára indultunk a Monument, Szent Pál Székesegyház, Millennium Bridge, Globe színház érintésével.

Egy hosszabb kitérőt tettünk a Bank of England interaktív múzeumában. Este a szállásadó családoknál aludtunk. Nagy élmény volt végre a cél nyelven kommunikálni anyanyelvi beszélőkkel. A családok kedvesen fogadtak minket és finom ételekkel vártak. A mi családunknál rajtunk kívül voltak francia diákok is. Velük is összebarátkoztunk, igazi nemzetközi hangulat alakult ki.

Kedd reggel ismét nyakunkba vettük a várost és felfedeztük a Science és a Natural History Museum- okat. Ebédidőben a Hyde Parkban piknikeztünk, majd elsétáltunk a Royal Albert Hall felé és megtekintettük az Albert Memorial-t és Diana Hercegnő emlék szökőkútját. A délutánt vásárlással töltöttük az Oxford Street-en.

Szerdán a Westminster negyedet fedeztük fel. Először felszálltunk a London Eye- ra, utána gyalogos városnézésen vettünk részt. Idegenvezetőnk rengeteg hasznos információt, érdekességet, történelmi adatot osztott meg velünk. Sétánk során megtekintettük a brit parlament épületét és a Big Ben-t, a Westminster apátságot, a Buckingham palotát. Átsétáltunk a St. James parkon, megálltunk a Piccadily Circus- nél, bepillantottuk a Covent Garden nyüzsgő forgatagába. A Trafalgar Square- n megcsodáltuk Nelson admirális oszlopát és a híres szökőkutakat. Este elindultunk hazafelé az autóbuszunkkal és csütörtökön már mindenki személyesen számolhatott be élményeiről saját családja körében.

TO BE CONTINUED…..

London - Képek

Elérhetőség

Cím: 9700 Szombathely, Benczúr Gyula utca 10.

Titkárság: +3620 4272526

Igazgatóhelyettesi iroda: +3620 4271054

Fax: +3694 505-670

email: kamon kukac gothardiskola.hu
gj logo

 

Közzétételi lista

Különös közzétételi lista

Itt  olvasható

Dokumentumok

Itt letöltheti, vagy online olvashatja dokumentumainkat, .pdf kiterjesztésben. Kérjük, kattintson a megfelelő címre.

UNESCO Társult Iskola

2013 óta az UNESCO Társult Iskolák hálózat tagkai lettünk. 

Az eddigi projektjeink, eredményeink ITT találhatók.
 

unesco logo