alapitvany 1200

Különleges és ritka alkalom, amikor iskolánk falai között köszönthetünk sikeres embereket, igazi példaképeket. Ilyen volt a tegnapi nap, amikor Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok vízilabdázónkat.  Dr. Puskás Tivadar SZMJV polgármestere, Koczka Tibor és Illés Károly alpolgármesterek, Horváth Vilmos a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület elnöke, olimpiatörténész, Juhász Tibor az AVUS stratégiai tanácsadója társaságában láthattuk vendégül.

Iskolánk igazgatójának üdvözlő gondolatait követően Polgármester Úr köszöntötte a nagyszerű sportembert, és diákjaink elé példaképül állította. Gyerekeink sportsikereihez gratulált, és kérte, hogy eredményeikkel továbbra is öregbítsék iskolájuk és városuk hírnevét.

 

Vári Attila mesélt a sikereiről, pályafutásának nehézségeiről, és készségesen válaszolt vízilabdázó gyerekeink kérdéseire. Elmondta, hogy a sikerekért (legyen az tanulás, sport, vagy bármi más területen)  keményen meg kell dolgoznia mindenkinek, de érdemes, mert így válnak teljes értékű, boldog  emberekké. Búcsúzásként az iskolarádió képviselői (Csizmazia Anna, Varga Zsolt és Nagy Bálint) riportot készítettek a nagyszerű emberrel, a kiváló vízilabdázóval, jelenleg a Pécsi SE vezérigazgatójával, Vári Attilával.

2004 szeptemberében új idő vette kezdetét a Gothard Jenő Általános iskolában a sport területén. Vízilabdás képzés indult szervezett keretek között, az akkori 1. osztályosok számára, Juhász Tibor és az iskola vezetése kezdeményezésére.  Egyedülállóan az országban, amely az óta is csak a mi iskolánkban működik.

Mindennapos napközbeni edzésekkel készülünk a nagybetűs vízilabdás élet elérése érdekében, felmenő rendszerben. Az úszástanulással kezdődik minden, 1-2. osztályban, jó alapokat adva a későbbi vízilabdás oktatáshoz. 3-4. osztályban több vízilabdás gyakorlatokat végzünk, nyílván az úszástudás gyakorlása, edzése továbbra is fő szempont.

E mellett persze folyamatosan törekszünk az iskolai tudásunk legjavát adni, mert ugye a vízilabdások tanult, értelmes sportolók, számos Dr. található a sportág űzői között. A sok munka beérik, és nem hazudik, hiszen 2007-ben az akkori 4. osztályosok Diákolimpiai címet szereztek. Azóta is töretlen a fejlődésünk, hiszen minden évben 2-3 ilyen címet sikerül begyűjtenünk.

Fontos számunkra a siker, hiszen nemzetközi versenyeken: Haba-Waba-án / Olaszországban / elért III. helyezésünk és Andorrában elért I. helyezésünk is ezt támasztja alá. Jelenleg 12 korosztályos válogatott vízilabdásunk van. Közülük kiemelendő Varga Viktória, aki az U18-as női válogatott tagja. Most, hogy a felmenő rendszerben az akkori 1. osztályosok elértek a serdülő-ifi korosztályig, sikerült felsőházba kerülnünk, ami után a határ a csillagos ég. Szerintünk nevezhetjük ezt egy egyedülálló siker sztorinak.

 
Vári Attila

Sulirádiónk interjúja Vári Attilával

Néhány kép a vízilabdásaink életéből:

Közzétételi lista

Különös közzétételi lista

ITT  olvasható
 
COVID 19 adatok:
Fertőzöttek száma:
Dolgozók száma: 0
Gyerekek száma: 0

Dokumentumok

Itt letöltheti, vagy online olvashatja dokumentumainkat, .pdf kiterjesztésben. Kérjük, kattintson a megfelelő címre.

Elérhetőség

Cím: 9700 Szombathely, Benczúr Gyula utca 10.

Titkárság: +3620 4272526

Igazgatóhelyettesi iroda: +3620 4271054

Fax: +3694 505-670

email: kamon kukac gothardiskola.hu

 

Korszerű Iskoláért Alapítvány

 Számlaszámunk: 11747006-20118147
Adószámunk: 19246640 - 1 - 18
A Korszerű Iskoláért Alapítvány éves szinten milliós nagyságrendben járul hozzá az iskolai infrastruktúra fejlesztéséhez.
Ezúton is szeretnénk megköszönni támogatóinknak, hogy az elmúlt tanévben iskolánk alapítványának ajánlották fel személyi jövedelemadójuk egy százalékát!
 
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „A Korszerű Iskoláért Alapítvány éves szinten milliós nagyságrendben járul hozzá az iskolai infrastruktúra fejlesztéséhez. Adószámunk: 19246640-1- 19246640-1-18 18 1 1% % Számlaszámunk: 11747006-20118147 KÃSZÖNJÜK!”
 
 

tanulmanyi

sport

ETKEZES 4

etlap 3

kreta 2

classroom 2

TANEV RENDJE 2

dokumentumok 2