konyvtar logofb logo    foto logo 50youtube logo  kreta logo 

2013. szeptember 19.-én a TÁMOP -3.2.4 A-11/1-2012-0088 kódszámú pályázat keretében iskolai könyvtárunk vendége volt Boldizsár Ildikó meseterapeuta, és Bajzáth Mária mesepedagógus.

Az előadásuk során az együttműködő iskolák könyvtárostanárait, könyvtárosait és pedagógusait „elröpíthettük ” egy csodálatos világba, a mesék világába.

 

A mesékben az élet minden nagy kérdésére megtaláljuk a választ, ezért olyan fontos, hogy ismerjük, olvassuk, és főként hallgassuk a meséket.  A mesehallgatás olyan folyamatokat képes elindítani, amelyet egyszerűen lélekfrissítésnek is nevezhetünk.

A mesehallgatáskor „történethallgatási transzba” kerülünk, amelyet a fizikai nyugalom és a szellemi éberség állapota jellemez.

 A meséknek gyógyító ereje van. “Abban szeretne segíteni az embereknek, hogy azokat a hiányosságokat, azokat a nehézségeket, amelyek az életében előfordulnak, a mesék segítségével próbálja megoldani.” , mert a mese rólunk szól – mondta színvonalas, magával ragadó előadásában Boldizsár Ildikó. A mesére korunkban is nagy szükség van, hiszen a mese hallgatójának elcsitulnak negatív gondolatai, érzései, csökken a szorongás, a feszültség. A mese képes helyreállítani egyfajta teljességet, a gyógyító erejének ez az egyik titka. 

Meseterápia, mesepedagógia

Elérhetőség

Cím: 9700 Szombathely, Benczúr Gyula utca 10.

Titkárság: +3620 4272526

Igazgatóhelyettesi iroda: +3620 4271054

Fax: +3694 505-670

email: kamon kukac gothardiskola.hu
gj logo

 

Közzétételi lista

Különös közzétételi lista

Itt  olvasható

Dokumentumok

Itt letöltheti, vagy online olvashatja dokumentumainkat, .pdf kiterjesztésben. Kérjük, kattintson a megfelelő címre.

UNESCO Társult Iskola

2013 óta az UNESCO Társult Iskolák hálózat tagkai lettünk. 

Az eddigi projektjeink, eredményeink ITT találhatók.
 

unesco logo