konyvtar logofb logo    foto logo 50youtube logo  kreta logo 
Iskolánk youtube-on elérhető videói ITT elérhetők (több száz db) 
Bemutatkozó videónk ITT megnézhető.

"Minden gondolatunk, minden tervünk azt célozza: hogyan lehetne benneteket vidámabbá, életrevalóbbá, műveltebbé, derekabbá tenni." (Karácsony Sándor)

A Gothard Jenő Általános Iskola – közismert nevén a kámoni iskola – hangulatát és arculatát meghatározza az elhelyezkedése. A2012-ben 100 éves intézmény csendes, nyugodt kertvárosi környezetben található az Erdészeti Tudományos Intézet  Kámoni Arborétuma és a herényi csillagvizsgáló szomszédságában. Beiskolázási körzete tradicionálisan Kámon és Herény, de sok a vidéki bejáró, és a környező lakótelepekről is sokan íratják ide gyermekeiket. 

A kiváló szakmai és infrastrukturális háttérrel rendelkező intézményünk 2013-ban elnyerte az” UNESCO Társult Iskola” címet. Kiemelt nevelési területeink: környezettudatos nevelés, egészségfejlesztés.

Sportolási lehetőségek: úszás-vízilabda, tenisz, néptánc, futball (lányoknak is), röplabda, kézilabda (fiúknak is)

Speciális képzések: néptánc,madarász-suli, szolfézs

A tehetséggondozást a csoportbontásban történő emelt óraszámú matematika és idegen nyelvi képzéssel és sokféle szakkör működtetésével biztosítjuk.

A tanulási nehézségekkel küzdő tanulók fejlesztése kéttanítós modell keretében történik, felzárkózásukat speciális szakemberek segítik.

Jól felszerelt informatikatermek, digitális taneszközök, új, korszerű könyvtár- 24 órás online szolgáltatással- áll a gyerekek rendelkezésére.

Diákjaink számára természetvédelmi táborokat, ásványgyűjtő túrákat és erdei iskolát szervezünk.

Kiváló szakmai és infrastrukturális hátérrel rendelkező, önmagát folyamatosan képző, gyerekszerető pedagógusgárdánk biztosítja a magas színvonalú oktatást és nevelést. 

Folyamatosan megújuló tantermeink mellett 3 informatikai szaktantermünk van a legmodernebb technikával felszerelve.  

könyvtár és a hozzátartozó olvasóterem otthonos és jól felszerelt. Audiovizuális és informatikai eszközök állnak a gyerekek rendelkezésére a könyveken és a folyóiratokon kívül. A könyvtár adatbázisa online elérhető(kölcsönzés, előjegyzés stb.), a tanulók és a kollégák otthonról is használhatják. 

Beiskolázás

Az elsősök beiratkozáskor a következő specialitások közül választhatnak: 
- kézműves, kerámia csoport 

- röplabda, tenisz 

- vízilabda-úszó csoport

- kézilabda

Választható tanfolyamok: 

- szolfézs 
- néptánc

Már első évfolyamon lehetőség nyílik idegen nyelv tanulására, választható az angol vagy a német nyelv. Az ötödik évfolyamtól választható az emelt szintű német-nyelvoktatás. Nagy hangsúlyt fektetünk az angol nyelv hatékonyabb, korszerűbb oktatására is. Ezt a célt szolgálják külföldi kapcsolataink és a magasan képzett szaktanárok. Tervezzük az idegen anyanyelvű vendégtanárok részvételét az angol nyelv oktatásában. 

3. évfolyamtól lehetőség van a matematika emelt óraszámban való tanulására, amelyet ötödik évfolyamtól emelt szintű oktatásként folytathatnak. A matematika, az idegen nyelvek, az informatika és a testnevelés tantárgyak oktatása csoportbontásban történik.

Az iskola specialitásai közé tartozik a magas színvonalú környezeti nevelés. Intézményünk megkapta a Madárbarát Kert címet, itt működik a Városi Madarász Suli, van természetjáró szakkör, itt rendezzük a Madarak és Fák Napja Országos Verseny területi döntőjét. ÖKO iskola címmel is rendelkezünk. Az aktív környezettudatos szemléletformálást szolgálja a szárazelemgyűjtés, a papírgyűjtés, az elhasznált étolaj, a műanyag palackok, valamint az alumíniumdobozok gyűjtése és a tavaszi takarítónap. Rendszeresek a szabadban zajló közösségi programok, túrák. A 3. évfolyam minden tanévben erdei iskolába vonul. Tavasszal és ősszel 2-3 napos ásványgyűjtő túrákon ismerkedhetnek a gyerekek Magyarország természeti értékeivel. 

Intézményünknek három – a névadónkról elnevezett - csillagászati versenye van: alsó tagozatosok számára rajz és elméleti, felső tagozatosoknak pedig természettudományokhoz kapcsolódó. Igazi kuriózum az egész éven át zajló „Megsebzett bolygó” elnevezésű komplex természettudományi vetélkedő, melyet több, mint 15 éve hirdetünk meg iskolánkban.

Egyre színesebb kézműves tevékenységet folytatnak diákjaink, amit hűen tükröznek a folyosói galéria kiállításai. Égetőkemence áll a kerámia szakkör rendelkezésére, a gyerekek munkái a folyosókat díszítik. Új színfolt az iskola életében a színjátszó csoport és gitárcsoport működése.

Egymást követik a különböző témájú projektek, melyek honismerettel, népszokásokkal, irodalommal, helyi kultúrtörténettel kapcsolatos témákat állítanak a középpontba.

A Szülői Szervezet támogatásával minden évben megrendezésre kerül a szülő-nevelő bál, melynek bevételét elsősorban rendezvények szervezésére, a tanulók jutalmazására fordítjuk, de jut belőle a szociálisan hátrányos helyzetű tanulók támogatására is.

A Korszerű Iskoláért Alapítvány éves szinten milliós nagyságrendben járul hozzá az infrastruktúra fejlesztéséhez. Az iskolai diákönkormányzat aktívan  részt vesz az iskolai programok szervezésében, és felkarolja a jótékonysági akciókat. 

Egészségnevelési projektünk keretében gondot fordítunk a gyermekek sportra és egészséges életmódra nevelésére bevonva a szülőket és az iskolakörnyéki városrészt.

Minden pályázati lehetőséget megragadunk a magas színvonalú innovatív nevelő – oktató munka fejlesztése érdekében.

Azon munkálkodunk, hogy a tanulóknak az iskolánkban eltöltött 8 év során sok felejthetetlen közösségi élményben legyen részük, és felkeltsük a tanulás iránti vágyukat. Arra törekszünk, hogy sikeres és boldog felnőttekké válhassanak.

Oszd meg a cikket:
FaceBook  Twitter  

Elérhetőség

Cím: 9700 Szombathely, Benczúr Gyula utca 10.

Titkárság: +3620 4272526

Igazgatóhelyettesi iroda: +3620 4271054

Fax: +3694 505-670

email: kamon kukac gothardiskola.hu
gj logo

 

Közzétételi lista

Különös közzétételi lista

Itt  olvasható

Dokumentumok

Itt letöltheti, vagy online olvashatja dokumentumainkat, .pdf kiterjesztésben. Kérjük, kattintson a megfelelő címre.

UNESCO Társult Iskola

2013 óta az UNESCO Társult Iskolák hálózat tagkai lettünk. 

Az eddigi projektjeink, eredményeink ITT találhatók.
 

unesco logo